Samfunnsansvar
Global G.A.P – sertifisering
Global G.A.P er ein internasjonal standard for produksjon av oppdrettsfisk med fokus på mattryggleik, miljøbeskyttelse, arbeidsmiljø og dyrevelferd.
Standarden spenn over heile produksjonsprosessen, og sikrar også sporbarheit gjennom heile produksjons- og forsyningskjeda, frå oppdrettsanlegg til forbrukar.
Korleis vi arbeider med berekraft
Laks er proteinrik sunn mat, og har lågt karbonavtrykk samanlikna med anna matproduksjon. Det blir brukt lite ferskvatn og landareal til produksjonen.
Gjennom Salmon Group har vi tilgang til godt og bærekraftig fôr, og gode avtaler på blant anna vaksiner og andre innkjøp.
Vi elektrifiserer fôrflåter som ligg på lokalitetane, og sender utstyr til gjennvinning som vi av ulike grunner ikkje kan bruke lenger. Lokalitetane våre er nøye overvaka for å sikre at produksjonen vår er innanfor bæreevna til miljøet der vi produserer. Våre tilsette kjem alle frå nærmiljøet, og vi bruker lokale leverandører så langt dette er mulig til varer og tjenester.
FNs bærekraftsmål
Utrydde svolt, matsikkerhet og bedre næring
Det er mangel på sjømat i verden, og mangel på sjømat i kostholdet leder til dårligere folkehelse, ifølge WHO. Norge kan bidra med betre matsikkerhet og bedre ernæring ved auka produksjon av sjømat, blant anna ved å ta vare på alt råstoffet og redusere svinn og utnytte biprodukter som råvare i fiskefôr.
Sire god helse og fremme livskvalitet for alle
Produsere sunn og næringsrik sjømat.
Anstendig arbeid og økonomisk vekst, sysselsetting og anstendig arbeid
Bidra til attraktive arbeidsplasser, gode arbeidsforhold, lønnsemd i alle ledd basert på like konkurransevilkår og reguleringer direkte i produksjon og omsetning. I tillegg til ringverknader både innenlands og i dei ulike eksportmarknadane.
Innovasjon og infrastruktur
Arbeide for inkluderende og bærekraftig industrialisering og innovasjon. Pådrivar for utvikling av ny teknologi, smartare produksjon og effektiv transport. Auka bearbeiding vil føre til auka restråstoff som igjen gir fleire arbeidsplassar og verdiskaping.
Sikre bærekraftige forbruks- og produksjonsmønstre
Sørge for bærekraftige forvaltning og effektiv bruk av høstbare ressurser i havet, redusere svinn i produksjons- og forsyningskjeden og i produktutvikling, kontinuerlig ha som målsetning og redusere relevante miljøfotavtrykk.
Stoppe klimaendringane
Bidra til etterleving av Paris-avtalen om reduksjon av klimagassutslepp.
Liv under vatn
Bevare og bruke hav og marine ressurser på en måte som fremma bærekraftig utvikling. Bidra til bærekraftig høsting og produksjon, heilhetlig forvaltning av de marine ressursene, god dokumentasjon av miljøtilstand og ressursuttak. Hauste lenger ned i næringskjeden. Unngå utkast av bifangst og slo.
Liv på land
Auka høsting av biomassen frå havet for å bidra til matvaresikkerheten og for å dekke behovet for sjømat, må også ha som formål og redusere presset på landareal, artsmangfoldet og økosystema på land.
Samarbeid og eigarskap
Samarbeid er viktig for Sandnes Fiskeoppdrett. Vi er medeigar i Salmon Group, eit nettverk for små og mellomstore bedrifter. Her får vi stordriftsfordeler gjennom felles avtalar for innkjøp, og gjennom ansvaret som Salmon Group har er vi sikra at bærekraft og menneskerettar blir ivaretatt i alle ledd.
Vi eig i eksportøren Norwell, ei bedrift som har base i Florø.
Det meste av fisken vår blir slakta i Florø, ved Slakteriet. Her er vi også aksjonær gjennom eigarskap i Norwell as.
Godfisken er eigd av fleire oppdrettarar som gjennom firmaet samarbeidet om båter og utstyr. Her sikra vi at vi har tilgjengelig utstyr til ulike arbeidsoperasjoner, og eit nettverk av andre som også driv med produksjon av laks og ørret.
Vi støttar lokalsamfunnet
Som ein lokal arbeidsplass, vil vi bidra med å skape positive ringverknadar i lokalsamfunnet. Vi støtter lag og organisasjonar i nærmiljøet, spesielt med fokus på unge og idrett. Ein av dei vi sponsar er Askvoll og Holmedal idrettslag, og vårt bidrag syt for at fleire får bruke tilbodet.